Ki lehet kivitelező vállalkozó a pályázat keretein belül a 2024-es Otthonfelújítási Programban

Ki lehet kivitelező vállalkozó a pályázat keretein belül a 2024-es Otthonfelújítási Programban

2024-05-30 08:42:58

A társadalmi egyeztetésre kiírt anyagból egyértelműen kiderül, hogy a pályázat keretein belül csak olyan kivitelezővel lehet szerződni, aki a rendszerben regisztrál. Jelenleg 2024.05.23-án nincsen meg ezeknek a kivitelezőknek a listája. Nem lehet még szerződni, mivel végső pályázati kiírás nincsen.


A kivitelező vállalkozók listája az ÉMI Nonprofit Kft. egyik "al" honlapján lesz elérhető. Innen lehet majd kivitelezőt választani. A honlap itt található: Otthonfelújítási Program portál


Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban, hogy akkor a szomszédommal, aki szigeteléssel foglalkozik nem csináltathatom meg a munkát? A válasz erre az, hogy de, amennyiben a szomszéd értelmezi a végleges pályázati kiírást és a benne foglalt feltételeket elfogadja, tudja értelmezni és be tud regisztrálni a kivitelezői listába. Általában egy ilyen regisztráció alkalmával a hiteles adatbázisokban ellenőrzik a vállalkozást, hogy nincs-e adó/köztartozás, van-e képesített személy a cégben, stb...


Sok vállalkozó is keres minket azzal, hogy Ő az iparkamarában és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségénél is tag. Ez sajnos nem elég, majd külön regisztrációt kell indítani kifejezetten ezzel a programmal kapcsolatban.


Valamint nagyon fontos azt is megjegyezni, hogy az energetikusokra ez a kitétel nem vonatkozik. A mérnöki kamara névjegyzékében megfelelő jogosultsággal szereplő energetikusok tanusíthatnak, ha megvan a megfelelő szoftverük.


Ne üljön fel a lóra, ha a kivitelező vállalkozó a végleges pályázati kiírás megléte előtt a következőkkel csábítja:

  • Mi regisztrálva vagyunk/leszünk biztosan. Kössünk előszerződést. (Még pályázati feltételek sincsenek, honnan tudja bárki is, hogy megfelelnek-e,)
  • Mi le fogunk/le vagyunk szerződve a bankokkal. Jelenleg úgy néz ki, hogy ez nem releváns. A vállalkozóknak nem kell leszerződni a bankokkal. Az ügyfél szerződik a bankokkal. (De ezt a feltételt még meglátjuk.)
  • Ez és ez a munka jó lesz Önnek ökölszabály szerint. Kössünk előszerződést. Na ez a legnagyobb lutri mivel a pályázat keretein belül minimum 30%-os primer energiahatékonysági javulást szükséges elérni. Az energetika kiinduló állapotából egy számítással lehet meghatározni minden egyes ingatlannál külön-külön, hogy milyen beruházást kell végrehajtani, hogy teljesüljön a cél. De az energetikával külön is foglalkozunk itt.


Pályázati előminősítés

ÁLTALÁNOS INGATLANPIACI HÍREK
ingatlanfedezet nélkül hitel
Ki kaphat ma ingatlanfedezet nélkül hitelt, és mekkora összegre számíthat?
Népszerűek Magyarországon a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönök, amelyek összege akár 10-15 millió forint is lehet. Fontos kérdés ugyanakkor, hogy ki kaphat most a bankoktól ilyen típusú hitelt. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték az aktuális banki gyakorlatokat.
Ingatlanod értéke
Ezért nem ér annyit az ingatlanod, amennyit gondolsz
„Akármennyiért nem adom el a lakásomat. Nem kenyérre kell a pénz.” Ismerős? Na látod, éppen ez a probléma. Elmondjuk miért.Mi jut eszedbe elsőként, ha a lakásodra gondolsz? Hogy milyen jó az elosztása és milyen fényes a nappalid? Talán ezek is idővel, de nem elsősorban. Valószínűleg arra a sok élményre gondolsz, ami a lakáshoz kapcsolódik és arra a sok munkára, amíg elérted, hogy belakd. Vagyis azokra, amik hozzád kötődnek, amitől otthonnak érzed a lakásodat. De ezek mennyire befolyásolják a lakás értékét? Útmutatónk végére tisztábban fogod látni a helyzeted, és segítünk abban is, hogy lakáseladásnál hogyan tudsz több pénzt kérni ingatlanodért.
Ingatlanközvetítés
Miben segít az ingatlanközvetítő?
Hazánkban sokan tartózkodnak attól, hogy ingatlanközvetítő szakmai támogatását vegyék igénybe ingatlan adásvételkor. Ennek több oka is van: a fizetendő jutalék mértéke vagy egy-egy közvetítő szakmai felkészültsége. De miben segít egy profi ingatlanközvetítő és mit várjunk el tőle? Alábbi cikkünkből megtudhatod, hogy mi feladata, mik lehetnek megbízásának előnyei és hátrányai, és választ adunk a témában felmerülő gyakori kérdésekre is.
Első lakás megvásárlása
Első lakás megvásárlása a nagyvárosokban: Milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak?
Még júliusban egy kormányinfón hangzott el, hogy a kormányzati tervek szerint a lakástámogatási rendszer jövőbeni átalakításának eredményeként életbe léphet egy olyan program, amely a lakásvásárlási vagy -építési céljaik megvalósításában segíti a fiatalok önállósodását. Erről egyelőre a konkrétumok még nem ismertek, de vélhetően az első lakás megszerzését jelenti.
felugró ablak bezárása
Hírlevélre való feliratkozás

Legyen tájékozott az ingatlanpiacot érintő hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név *

Email *

Telefonszám


Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!