Az ingatlanos is ember…

Az ingatlanos is ember…

2023-08-03 09:14:56

Nem is akármilyen, hiszen úgy általában folyamatosan mozgásban van. Nem érdemes tehát egyeztetés nélkül, véletlenszerűen keresni az ingatlanost az irodában, mert kicsi az esély, hogy ott legyen. Szóval amelyikük ráér az irodában naphosszat ücsörögni, az régen rossz…

Igen a munkaidejük kötetlen, DE van gyerekük, családjuk, néha még hétvégéjük is, időszakonként ebédelnek is …


Ha érdeklődnek a leendő vevőtől, hogy mennyiért és milyen megoszlásban (kp, hitel, stb) óhajt vásárolni az nem „zsebben turkálás”, hanem ÜGYFÉLSZŰRÉS, amivel leginkább a vevőket és eladókat kívánják megvédeni a kellemetlen csalódástól. (No money, no tour )


Ha az alaprajzon-amit fáradtságos munkával szerkesztenek- a nappali színe kék, a fürdőé pedig barna, az nem azt jelenti, hogy a szoba padlócsempés, a fürdő pedig parkettázott…


„Ha valaki megveszi, úgyis kitakarítja majd!” A használt ingatlan ugyanolyan árucikk, mint a régi autónk, melyet mielőtt az érdeklődő megérkezik, érdemes kitakarítani, felkészíteni az eladásra. UGYANEZT KELL TEGYE az ingatlan tulajdonosa a bemutatás előtt!


Ha bemutatást követően arról érdeklődik az értékesítője, hogy mennyire tetszett az ingatlan, az azért van, mert egyfelől erről be kell számolnia a tulajdonosnak, más felöl szeretné pontosabban látni az érdeklődő igényeit. Az Ön érdekében!


Értetlenkedve áll az ingatlanos akkor, ha az érdeklődő a bemutatást követően, nem veszi fel a telefont, vagy „kinyomja” a hívást. Az ingatlanos – ha kell- el tudja viselni a „nem! köszönöm, nem érdekel..” mondatokat.


„Nem írok alá szerződést”. A kérdés, ha Önnek nem lenne munkaszerződése, de a főnöke megígérné, hogy hónap végén majd kifizeti a munkáját… szívesen dolgozna a bizonytalanért….? Ezzel így van egy ingatlanközvetítő is.


„Én is tudom hirdetni! Miért kerül ez ennyi pénzbe?” A legtöbb ingatlan iroda esetében a megbízási díj, nem csak a „direkt” marketing költséget tartalmazza. Javaslom kérdezzen rá, hogy hol, milyen felületen fogják hirdetni ingatlanját. Egy ingatlanos számára az egyetlen bevétel az eladásból fakadó munkadíj. Ebből a díjból fizeti az összes rezsit, tartja fent a vállalkozást. Tehát ennél a szolgáltatásnál is igaz a mondás: Nem mindig a legolcsóbb a legjobb! Sőt!


Végül, de nem utolsó sorban az „ingatlanozás” legtöbb kollégánk számára valódi szakma. Sokan évekig tanulják, hogy legjobbak lehessenek, hogy legjobbat nyújthassák Önöknek, az ügyfeleknek. Válasszon közülük bizalommal!


/Szegedy Péter/

ÁLTALÁNOS INGATLANPIACI HÍREK
Ingatlanod értéke
Ezért nem ér annyit az ingatlanod, amennyit gondolsz
„Akármennyiért nem adom el a lakásomat. Nem kenyérre kell a pénz.” Ismerős? Na látod, éppen ez a probléma. Elmondjuk miért.Mi jut eszedbe elsőként, ha a lakásodra gondolsz? Hogy milyen jó az elosztása és milyen fényes a nappalid? Talán ezek is idővel, de nem elsősorban. Valószínűleg arra a sok élményre gondolsz, ami a lakáshoz kapcsolódik és arra a sok munkára, amíg elérted, hogy belakd. Vagyis azokra, amik hozzád kötődnek, amitől otthonnak érzed a lakásodat. De ezek mennyire befolyásolják a lakás értékét? Útmutatónk végére tisztábban fogod látni a helyzeted, és segítünk abban is, hogy lakáseladásnál hogyan tudsz több pénzt kérni ingatlanodért.
Ingatlanközvetítés
Miben segít az ingatlanközvetítő?
Hazánkban sokan tartózkodnak attól, hogy ingatlanközvetítő szakmai támogatását vegyék igénybe ingatlan adásvételkor. Ennek több oka is van: a fizetendő jutalék mértéke vagy egy-egy közvetítő szakmai felkészültsége. De miben segít egy profi ingatlanközvetítő és mit várjunk el tőle? Alábbi cikkünkből megtudhatod, hogy mi feladata, mik lehetnek megbízásának előnyei és hátrányai, és választ adunk a témában felmerülő gyakori kérdésekre is.
Első lakás megvásárlása
Első lakás megvásárlása a nagyvárosokban: Milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak?
Még júliusban egy kormányinfón hangzott el, hogy a kormányzati tervek szerint a lakástámogatási rendszer jövőbeni átalakításának eredményeként életbe léphet egy olyan program, amely a lakásvásárlási vagy -építési céljaik megvalósításában segíti a fiatalok önállósodását. Erről egyelőre a konkrétumok még nem ismertek, de vélhetően az első lakás megszerzését jelenti.
Lakáspiac, lakáshitelezés
Év végi hajrá várható a lakáspiacon és a lakáshitelezésben?
Még biztosabbá vált az infláció lassulása, amely felrázhatja a lakás- és lakáshitelpiacot egyaránt. A használt lakóingatlanokra ez rá is fér, hiszen a kereslet -egy-két kedvező kiugrástól eltekintve- 19 százalékkal elmarad a tavalyi, szintén alacsony szinttől. Mindkét piacon élénkülést hozhat a nagyvárosi CSOK megszűnése. Továbbá a bankok közötti verseny egyedi megoldásokat hozott a piacra. Ma már egy-egy pénzintézet nemcsak standard kamatakciókat kínál, hanem egyedi és partneri kedvezményeket is nyújt. 
felugró ablak bezárása
Hírlevélre való feliratkozás

Legyen tájékozott az ingatlanpiacot érintő hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név *

Email *

Telefonszám


Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!